Microsoft пусна за тестване Office 2013

Както се очакваше, Microsoft представи вчера нова версия на своя Office пакет. Изданието Microsoft Office 2013 Consumer Preview вече е достъпно за тестване безплатно от всички желаещи, стана ясно на пресконференция на CEO-то Стив Балмър в Сан Франциско.

Office 2013 работи само под управление на операционни системи Windows 7 и 8. Не се поддържат официално Windows XP и Vista.

Новият офис пакет е адаптиран за работа в облака. Потребителите могат да създават документи на локалния си компютър, а след това да ги редактират на всяко друго устройство с Windows 7, Windows 8 или Windows Phone, което има достъп до интернет.

Облачните възможности на Office 2013 се базират на услугите Office 365 и SkyDrive. Всички функции на Word, например, са достъпни в потоков режим срещу годишен абонамент.

Microsoft ще пусне в продажба няколко версии на офис пакета, вкл. традиционни, ориентирани на локално съхранение на файловете. Все още компанията не е съобщила цените и датите на пускане на различните версии.

Известно е, че абонаментът за най-масовата версия на облачния пакет ще включва 20 GB в онлайн хранилището SkyDrive и 60 минути платени разговори през Skype. Бизнес-клиентите ще получат в допълнение корпоративна поща и календар, както и поддръжка на видеоконференции с HD качество.

Както и досега, приложенията в Office 2013 се базират на т.нар. „лентов" интерфейс. В графичния потребителски интерфейс има елементи от Metro, които опростяват управлението от таблети и сензорни монитори. По думите на Стив Балмър, в Office 2013 са направени най-мащабните промени в цялата история на офис пакета.

Даунлоуд: Microsoft Office 2013 Consumer Preview

по темата: „Microsoft пусна за тестване Office 2013”

добавете коментар...

  1. Спасов

    Невероятен продукт – изключително качество – надминава в пъти предишните версии. Ползвах активно Office 2007 и не се връщам – 2013 / 365 rocks ! Направих такава презентация с новия 2013, която досега не бих могъл да направя с по-стара версия.

Коментар