Геймър почина след тридневен маратон

Играчка-плачка казват хората за нелепите инциденти. За поредна трагедия с геймър съобщават медиите в Китай. Младеж е починал след тридневен маратон с аркаден автомат в градче на автономния район Синцзян-Уйгурск.

Досега имаше няколко подобни случая, но всички те бяха в интернет клубове. За първи път геймър умира на обикновен автомат за игри, съобщи Kotaku.com.

Има различни версии за смъртта на момчето. Според най-разпространената от тях, геймърът е играл три дни всевъзможни игри, хранел се е лошо, но достатъчно често е напускал залата. Налице са били всички признаци на силна умора и отток на долните крайници.

Други източници твърдят, че починалият младеж е бил случаен посетител в заведението, който потърсил там убежище от проливния дъжд навън. Каквито и да са нюансите в отделните версии, едно е сигурно – за пореден път момче губи живота си от прекомерно увлечение по игрите.

Китай е страна, която изпитва сериозни проблеми със зависимостта на децата от игрите. Местните власти се опитват да решат проблема, понякога с жестоки мерки, но трагичните инциденти продължават.

Коментар