М-Тел с нова предплатена услуга за 3G интернет

Нова предплатена услуга на М-Тел осигурява мобилен интернет трафик от 1 GB срещу 9,90 лв. Пакетът Data Prima не изисква обвързване с договор и месечни такси, но включеният в него трафик е валиден само 5 дни, става ясно от сайта на компанията.

 

След изразходване на включения трафик, Data Prima може да бъде презаредена с нов допълнителен пакет мобилен интернет Prima Free Data чрез изпращане на SMS на номер 1796 или през корпоративния сайт на М-Тел. Валидността на Prima Free Data с трафик 1 GB е 2 дни.

Ако избере варианта Prima Free Data 5GB, потребителят ще получи 5 GB трафик срещу сумата от 49,90 лв. с валидност на трафика 30 дни. Достъпни са също варианти с 512 MB и 1500 MB на цени съответно 19,90 лв. и 29,90 лв. с валидност на трафика 60 дни.

редакционни:
Каква трябва да бъде истинската предплатена услуга

Новото предложение на М-Тел за предплатен мобилен интернет звучи на пръв прочит атрактивно. Налице е обаче сериозно ограничение в условията по услугата, което автоматично я прави неизгодна за регулярно ползване, подобно на прима картите за разговори. Ограничението е във валидността на трафика – тя е само 5 дни за Data Prima 1 GB. Нещо повече, при презареждане на примата с нови 1 гигабайта, валидността на трафика пада до 2 дни!

Ето защо смятаме, че подобна услуга е неизгодна дори и за потребители, на които се налага инцидентно няколко пъти в годината да ползват мобилен интернет. За целта те ще трябва да заделят примерно 100-на лева (цената заедно с USB модем), а същевременно у нас се предлагат услуги за мобилен интернет със съпоставим трафик с договор към оператора при месечна тарифа от 10 лв., т.е. 120 лв. на година.

За да бъде наистина атрактивна предплатената услуга, от нея трябва да отпадне едно единствено условие – ограничението за валидност на трафика, или поне то да бъде в разумни граници, например 1 месец за пакета с 1 GB. По начина, по който се предлага в момента, услугата Data Prima е просто една покана към потребителите да си купят мобилен интернет с договор към оператора.

Новата предплатена услуга ще се предлага и в комплект с USB модем. Цената на пакета е 55 лева. Data Prima не изисква регистрация. За да бъде използвана, е необходимо само да се активира чрез SMS на безплатен номер 1617.

Коментари по темата: „М-Тел с нова предплатена услуга за 3G интернет”

добавете коментар...

  1. Фаса

    Дори услугата да е направена, за да обслужва чужденците не виждам лошото. За мен колкото повече услуги има в портфолиото си една компания, толкова повече възможности дава на клиента си. Например брат ми работи в щатите и като се връща за около 5-6 дни – това ще е една добра услуга за него. Вместо да сключва годишен договор примерно.

  2. Джиджо

    Да де, ама ако така зарибят хората към мобилния нет, значи са си свършили работата. Не можеш да ги упрекнеш, защото всеки сега иска да развива мобилния нет.

  3. Марк

    Според мен, тома че предлагат и такъв пакет е ОК. За хора, които искат да ползват инцидентно нет някъде си е съвсем добре. Плащаш 10 лв., докато си на морета за пет дни и после си ползваш нета вкъщи. колкото повече оферти – толкова по-добре!

  4. мдамм

    Мтел си остават най-големите мошеници от трите мобилни оператора.

  5. Жорко

    Тия съвсем изтрещяха. Две години се мъчих с техния интернет.. Добре че успях да се откача от тях… Вива са в пъти по-добре.. покритие на 3G , коректни.
    Ментел си мислят че все още има балами 🙂 да ама не 🙂

  6. Изненада

    И аз съм впечатлена от редакционния коментар! браво!

  7. тъпанар

    о чудо, не може да бъде !!!!
    от доста време следя този сайт и за първи път виждам редакторска рецензия за статия, на фона многото платени такива. В допълнение ще кажа само едно за Ментел: тази фирма е НОМЕР 1, но по отлив на клиенти :)))). Маркетинговия им отдел е гениален, прилагат нафталинови стратегии от преди 15 г. Само, че са пропуснали да отбележат, че средният потребител вече е достатъчно грамотен, използва интернет, а по-напредналите могат и да си сглобят една графика в ексел въз основа на простото уравнение – какво давам и какво получавам, макар че в техния случай това изобщо не е нужно.

  8. Георги

    Очаквайте и следващите "оферти" с валидност 24 часа…

  9. До Пламен

    Пламене, не става въпрос за неограничен интернет в тази оферта, а за ограничен – по трафик и по време

  10. Пламен

    Поредната неизгодна оферта от Мтел. Дори забележката на "редакционни" не е много точна. Неограничен интернет означава НЕОГРАНИЧЕН интернет. Когато след няколко GB трафик скоростта ти пада това не е неограничен. Когато и интернета пада често това е далеч от добра оферта!

  11. Mir40

    Единствено за чужденци е удобно. Идва командировка човека, купува си примичката за 10лв., слага си я в таблетчето, ползва си на воля 5 дена, а като си тръгне я мята в кошче на летището и толкоз!

  12. Иван

    Тези явно смятат хората за идиоти…..

Коментар