Латинска Америка гледа олимпиадата онлайн в HD

100 милиона зрители от 16 държави в Латинска Америка гледат Олимпийските игри тази година във висока резолюция (HD) в интернет. Това е възможно благодарение на гъвкаво решение за обработка на видео и услуги по поддръжка, доставено от Ericsson на Terra – най-голямата интернет компания в Латинска Америка.


Професионалното видео оборудване на Ericsson позволява на оператора Terra да излъчва в интернет HD съдържание от Олимпийските игри за 100 милиона потребители в Латинска Америка

HD съдържание на живо е достъпно през различни устройства и по-конкретно – чрез персонален компютър, интерактивен телевизор и дори мобилен телефон. Terra също така е подписала договори с производители на телевизори, за да е възможно телевизори, свързани с интернет, да имат достъп до 3D съдържание.

Професионални приемници на Ericsson позволят на Terra да излъчи HD съдържание от Олимпийските игри на своята видео платформа, което е достъпно за сто милиона зрители в Латинска Америка.

„Потребителите искат да гледат телевизия на различни устройства, а мобилната „телевизия навсякъде" набира все повече популярност, тъй като операторите разширяват и инвестират все повече в мрежите си", коментира Едуардо Рикота, вицепрезидент на Ericsson за Латинска Америка.

Terra е най-голямата интернет компания в Латинска Америка, със забележителните 100 милиона посетители на портала месечно. Компанията вече осигури модерно интернет отразяване на Олимпиадата в Пекин през 2008 г., последвано от Зимните Олимпийски игри във Ванкувър.

Коментар