LG пуска IPS7 монитори с почти невидима рамка

LG въвежда нова серия монитори IPS7 от висок клас, която следва специална дизайнерска линия Cinema Screen с почти невидима рамка (1,2 мм). Цялостната дебелина на мониторите е намалена до 14,1 мм.

Самата рамка е метална, което допринася за естетичния вид на мониторите, допълнително подобрен от функцията за управление на кабелите, съобщи производителят.

Мониторите възпроизвеждат напълно естествени цветове, подчертават от корейската компания. Разработките на LG върху технологията In-Plane Switching (IPS) осигуряват широк зрителен ъгъл.

В допълнение, технологията Mobile High-Definition Link (MHL) позволява връзка между монитора и външни устройства като смартфони и таблети чрез един кабел към HDMI входа. Така заснетите със смартфон кадри и видеоклипове могат да бъдат гледани на голям екран, като същевременно батерията на мобилните устройства се зарежда.

Традиционните пластмасови бутони за настройка са заменени от сензорни при LG IPS7 мониторите. Моделите от серията показват плавно изображение и елиминират размазването, което често се получава при по-динамичните сцени, спортни програми и видеоигри на монитори с TN технология.

Функция за калибриране на цветовете помага за възпроизвеждане на по-точни и естествени цветове. IPS7 използва софтуер на LG за опростяване процеса на калибриране, предназначен за професионални фотографи и графични дизайнери.

Моделите от серията LG IPS7 ще бъдат пуснати първо на пазарите в Китай, вкл. Хонг Конг, и Южна Корея. Цените все още не са обявени.

Коментар