Кореец сглоби ръчно космически спътник

Корейски гражданин създаде собственоръчно истински космически спътник. 34-годишният Сонг Ходжун доказа, че подобен апарат може да се сглоби от различни компоненти, продавани свободно в магазините за електроника и в интернет, за не повече от 500 долара.


Сонг Ходжун направи космически спътник с компоненти за не повече от $500

Сглобяването на спътник не е по-сложно, отколкото направата на мобилен телефон, споделя изобретателят пред Дейли Мейл. По неговите думи, с помощта на интернет и социалните мрежи човек може да създаде каквото пожелае.

Сонг Ходжун е реализирал своята мечта за 6 години. През това време той изучавал тематични научни разработки и обикалял специализирани магазини в търсене на необходимите компоненти. В крайна сметка бил създаден спътник с тегло 1 кг.

Ако всичко върви по план, спътникът ще се свързва със Земята чрез радиоканал посредством Морзовата азбука. Устройството може да предава данни за температурата и състоянието на батериите си.

Очаква се апаратът да бъде изстрелян през декември от космодрума Байконур. Мисията се финансира от френската компания NovaNano.

по темата: „Кореец сглоби ръчно космически спътник”

добавете коментар...

  1. koni4ua

    Ми то и аз съм направил досега няколко. Проблемът е ,че отиват доста кламери и тиксо

Коментар