Dell ще продава облачни услуги от Microsoft

Dell избра платформата Parallels Automation за предлагане на облачния пакет Microsoft Office 365 на компании от малкия и среден бизнес. Решението осигурява услуги от рода на е-поща, съвместна работа над календари, редактиране на документи, мигновени съобщения и уеб конференции от всяко мобилно устройство с достъп до интернет.

Цената за един акаунт на услугата е 9 долара за клиентите в САЩ, съобщи Parallels. Поддръжката на Office 365 в продукта Parallels Automation е реализирана едновременно с пускане на облачния пакет от Microsoft.

Платформата Parallels Automation работи на хардуер от Dell в центрове за данни на Microsoft. Цялата потребителска информация се обработва и съхранява на Microsoft сървъри. Услугата е достъпна денонощно.

С помощта на платформата Parallels Automation, Dell може да продава всяко от 400-те SaaS решения (софтуер като услуга), сертифицирани по стандарта APS, който се поддържа от Parallels.

Parallels Automation 5.4 представлява платформа за автоматизация за бизнеса с облачни услуги. С нейна помощ се поръчват, инсталират и настройват клауд приложения през интернет сайта на доставчика, партньор на Parallels. Платформата извършва също така билинг на използваните ресурси и позволява на крайния клиент да управлява самостоятелно набор от услуги, без да се обръща към доставчика.

Коментар