Lenovo може да купи Nokia

Слух, че Lenovo иска да купи Nokia, повиши днес акциите на финландската компания с 11%. „Това трябва да е шега”, коментира пред Ройтерс шефът на Lenovo за региона ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка). От Nokia все още няма коментар по темата.

Lenovo е вторият по големина производител на компютри в света с дял от 14,7%, по данни на Gartner за второто тримесечие на 2012 г. Nokia, от своя страна, беше лидер на пазара за телефони в продължение на 14 години, като наскоро отстъпи на Samsung.

Не за първи път се появяват слухове за продажбата на Nokia. През юни миналата година различни източници твърдяха, че Samsung ще придобие компанията, а през декември бе замесена и Microsoft като евентуален купувач.

В края на юни т.г. се появиха информации, че Microsoft ще се опита да понижи стойността на Nokia и да я купи евтино. Повод за подобни твърдения стана изявление от Редмънт, че следващата версия на Windows Phone няма да работи на сегашните Lumia смартфони на Nokia, което се прие като удар срещу продажбите на финландската компания, опитваща се да излезе от кризата.

Както е известно, Nokia обвърза бъдещето си с мобилната платформа на Microsoft за сметка на собствената Symbian, търсейки начин да спре пропадането на пазара. Резултатите от това партньорство засега не гарантират спасение за финландския производител.

по темата: „Lenovo може да купи Nokia”

добавете коментар...

  1. Korween

    R.I.P Nokia.

    It was a fun 14 years together.

Коментар