Олимпиадата влияе слабо на ТВ пазара

Олимпийските игри влияят несъществено на пазара на телевизори през настоящата година. Глобалните продажби нарастат по-слабо от очакванията, сочи анализ на Digitimes.com.

В последните месеци производителите започнаха упорито да налагат големи модели с допълнителни функции, поддръжка на 3D и достъп до интернет с надеждата, че игрите в Лондон ще способстват ръст в продажбите.

Основните играчи Samsung, LG Electronics и Panasonic обаче отчитат по-ниски от очакваните продажби от началото на олимпиадата. Цената все още се явява най-важният фактор при покупката на телевизор. Така например, правителството на Тайван субсидира покупката на модели с енергийноефективни технологии, в резултат на което се наблюдава ръст в продажбите на телевизори.

Подобен подход прилага и Китай, където правителството също субсидира ТВ отрасъла, в частност местните производители. Това пречи на японски, корейски и тайвански играчи да наложат конкурентно предимство.

Производителите на телевизори все още възлагат надежди на празничния сезон към края на годината, за да постигнат мечтания ръст в продажбите.

по темата: „Олимпиадата влияе слабо на ТВ пазара”

добавете коментар...

  1. :)

    мечтаният си ръст няма да го постигнат докато не направят:

    1.продукт който наистина носи ползи на хората
    2.този продукт да е на човешка цена – не много скъп

    а какво искат да НАБУТАТ в момента

    1.продукт който е пълна лъжа в "семката си" – фалшивото 3Д което уж създавало някаква илюзия за мозъка ти…с илюзии не се живее и потребителя отлично го разбира
    2.същият скапан продукт е 3 пъти по-скъп от обикновенния не защото носи някакви ползи или е с вградена невероятна технология а защото някой си е правил криви сметки 🙂

  2. MNSP

    Поздравления, лельо Сийке – коментара ти е супер!

  3. леля Сийка

    Не може всяка година да има ръст на едно и също. Има ръст на безработицата, безпаричието.. Ако някой е правил проучване, и е обещал ръст, който няма общо с реалните резултати, схемата много прилича на тази в която както си ходим из града, ни среща циганка и започва да нарежда " ще се омъжиш, ще ти е хубаво детето, ще спечелиш от тотото, я дай на баба сега 5 лева" … хахахаха

Коментар