“Точка.бг” търси промяна в режима за .bg имена

Инициатива “Точка.бг” стартира екипът на Линукс за българи съвместно с членовете на проекта Тиликс. В специално създадена за целта уеб страница ще бъдат събрани мнения и информация, които да защитят позицията, че “режимът на регистрация в областта .bg е излишно усложнен, непоследователен и ограничаващ развитието на интернет в България”, гласи официалното съобщение.
Като част от своите аргументи, “Точка.бг” ще предостави също информация за чужди регистратори, за развитието и промените, които те са претърпели. Сайтът ще показва предишни дискусии по темата и ще даде възможност да се проведат нови.
От “Точка.бг” съобщават, че събирането и публикуването на информация ще продължи през следващите две седмици и приканват всички заинтересовани да изразят своето мнение.
Инициативата “Точка.бг” е отговор на дългогодишните дискусии, спорове и коментари по темата за това помага ли или затруднява българският регистратор на домейни в областта .bg развитието на Интернет в България.
“Целта ни е да съберем всички мнения на едно място, да проведем дискусии и да създадем условия за промяна на ситуацията”, посочват авторите на проекта.

Коментар