Atos постави ИТ рекорди на Олимпийските игри 2012

Лондон – 16 август 2012 г.Atos, водещата международна компания за информационни технологии и услуги и световен ИТ партньор на Олимпийските игри, съобщи, че са поставили ИТ рекорди при реализацията на Олимпийските игри 2012 в Лондон. Компанията отговаряше за изграждането и управлението на ключовите ИТ системи на Олимпийските игри, благодарение на които над 8 милиона души на живо и 4 милиарда души по света съпреживяха Олимпиадата. Провеждането на Лятната олимпиада 2012 е най-големият и сложен спортен ИТ проект реализиран до момента.

Сред рекордите, които екипът на Atosпостави в Лондон, са:

· Изгради и управлява Атос Технологичен Оперативен Център, който включва над 10 000 компютъра, 900 сървъра и 1000 мрежови устройства
· Предостави ИТ системи, които обработиха и активириха повече от 250 000 акредитации
· Обработи 30% повече данни и резултати от състезания сравнено с предишни Олимпийски игри
· Предостави Информационна Система за Коментатори (CommentatorInformationSystem), която изпраща резултати и данни в реално време за рекордните 0.3 секунди от всички 26 олимпийски спортове
· Поддържаше цялостна ИТ инфраструктура на 35 локации, където се провеждаха състезания
· Спомогна Олимпийската новинарска агенция да публикува ежедневно до 900 истории на английски език
· Изгради специален портал, който помогна на организаторите да наемат над 70 000 доброволци, включително и от България
Жак Рох, президент на Международния олимпийски комитет, сподели:
С подкрепата на Atos успяхме да отговорим на очакванията на публиката да гледа Игрите посредством множество канали и устройства в реално време. Бизнес технолозите на Atos успешно проектираха, изградиха и управляваха ИТ системата, така че резултатите от състезанията да достигнат до повече зрители от всякога. Atosса наш дългогодишен партньор и очакваме с нетърпение съвместната ни работа на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. и на Летните игри в Рио през 2016 г.”
Тиери Бретон, председател и изпълнителен директор на Atos, отбеляза: “Начинът, по който хората наблюдаваха и участваха в игрите посредством телевизори, мобилни устройства, социални медии и интернет, направиха Олимпиадата в Лондон най-дигиталните до днес. Гордеем се с ролята, която изиграхме за огромния успех на Международния олимпийски комитет, Лондонския организационен комитет на Олимпийските и Параолимпийските игри и на цялото Олимпийско семейство.”
Като официален ИТ партньор на Олимпийските игри, екипът на Atosзапочва финална подготовка за Параолимпийските игри, които стартират на 29 август. Параолимпийските игри 2012 ще бъдат най-големите досега, с над 2.1 милиона продадени билети, 4 200 атлети, които ще участват в 20 спорта и ще се борят за 471 медала.

Коментар