Япония мина изцяло на 3G+/LTE

Япония реши проблема с мобилното покритие за достъп до бърз интернет. Според официалната статистика, 3G вече обхваща цялата територия на страната.

Доклад на Асоциацията на телекомуникационните компании (TCA) сочи, че през юли т.г. броят на абонатите на 3G+ или LTE услуги в Япония е бил 126 194 300. Използването на 2G комуникации практически вече е ненужно.

Останалите страни са все още далеч от постижението на Япония. Така например, водещият американски оператор AT&T планира да се избави от 2G мрежите чак след пет години.

Повечето от съвременните смартфони се използват и за достъп до интернет освен за позвънявания и SMS-и. Връзките от 2-ро поколение (2G) обаче са неудобни за тази цел, поради ниската скорост.

България е една от страните с отлично 3G покритие. На практика потребителите могат да ползват бърз мобилен интернет почти навсякъде в страната.

по темата: „Япония мина изцяло на 3G+/LTE”

добавете коментар...

  1. Ivan

    В България мобилните оператори са феодални организации, които години наред са мамили своите потребители и продължават да го правят. Освен това са нарушени европейски изисквания и стандарти. Няма кой да ги принуди със задна дата да върнат неправомерно събирани пари от нещастните си клиенти, и да си платят глобите.

  2. MNSP

    Да ви кажа ползвам 3G на лаптопа – нямам забележки. Навсякъде където ходя има покритие и скоростта е прилична. Така че България е доста напред в това отношение. Въобще ако нещо се е развило както трябва, това е точно интернета.

  3. Дими.

    Бърз — може би. Евтин? Пробвайте втората половина на века, струва ми се.

Коментар