Глобиха с $675 хиляди американски пират

Американски гражданин бе глобен с 675 хиляди долара за незаконно сваляне и разпространение на 30 песни. Делото срещу 28-годишния Джоел Тененбаум продължи три години в различни съдебни инстанции.


RIAA очаква от Тененбаум 675 хиляди долара компенсация за нанесени щети от неговата дейност като музикален пират
 

Вчера окръжният съд на щата Масачузетс произнесе окончателната присъда, като отклони последната жалба на Тененбаум и призна за законно решението за глоба в размер на $675 000, предаде torrentfreak.com.

Според съдията, това е напълно адекватна сума за нарушението, което е извършил Тененбаум. Очаква се глобата да удовлетвори като компенсация Американската асоциация на звукозаписните компании RIAA.

През 2009 г. съдът постанови нарушителят да плати по 22 500 хиляди долара за всяка незаконно свалена и разпространена песен, заради нарушените права на RIAA. Теоретично сумата можеше да бъде седем пъти по-голяма.

По-късно адвокатът на Тененбаум успя да издейства временно 10-кратно намаление на санкцията, но в крайна сметка съдът реши в полза на първоначалната глоба.

по темата: „Глобиха с $675 хиляди американски пират”

добавете коментар...

  1. Иван

    "Според съдията, това е напълно адекватна сума за нарушението …"

    А според тези, които мрънкат за права? … и според тях ли това е адекватно? Може би трябва всички мрънкалници от бТВ и тн. да излязат в новините и да обявят публично как $675 000 е адекватно наказание за 30 нерегламентирано свалени песни.

  2. Наблюдател

    Май основните принципи на правото изискваха да има адекватност между нарушението и наказанието. Ако продажните законодатели продължават да правят наколенки пред RIAA и другите подобни престъпни картели, скоро за свалена песен ще има смъртно наказание чрез разпъване и изтребване на рода до трето коляно…

  3. User

    Доколкото се сещам лично RIAA разрешиха преди време всеки да има правото да създава дубликати на оригиналите си. И досега има не малко софтуери които правят дубликати на носители. А това беше голяма грешка от тяхна страна.

Коментар