Lenovo добавя стилни лаптопи IdeaPad S

Lenovo добави три нови устройства към серията си ултрапреносими компютри IdeaPad. Моделите IdeaPad S300, S400 и S405 сa предназначени за потребители, които търсят повече мощност и продуктивност от тази на ноутбук, по-дълъг живот на батерията и по-ниска цена, съобщи вторият по големина производител на компютри в света.

Дебелината на новите модели от серия S е 21,9 мм, а теглото – 1,8 кг. Стилните устройства работят с процесори Intel Core i3 и i5 от трето поколение или четириядрени AMD A-Series. Дисковото пространство достига 500GB (до 1TB HDD за модела S405), като е налична опция за 32GB SSD при моделите S400 и S405 с цел ускоряване обработката на тежки файлове.

Освен това новите модели са оборудвани с интелигентна система за управление на енергийната консумация, която им позволява да работят без зареждане до 5 часа и удължава цялостния живот на батерията.

Лаптопите ще се предлагат и с новата операционна система Windows 8  от месец октомври, като са проектирани именно за нея. Имат интелигентен тъчпад с повишен потребителски контрол върху скролването и увеличението на изображения, както и нова клавиатура AccuType, чийто клавиши са направени така, че да се намали до минимум възможността от грешки при писане.

Иновативната функция Lenovo Quick Start привежда компютрите в онлайн режим почти моментално. Системата OneKey Rescue повишава сигурността на информацията, като предлага опростен и бърз начин за бекъп и възстановяване на файлове и пълна антивирусна защита.

Дебелината на новите лаптопи на Lenovo е под 21,9 мм, а теглото е едва 1,8 кг. Устройствата се отличават със стилни цветове – пурпурно червено, сребристо сиво и розово. Предоставят HD екрани с диагонал до 14 инча, HDMI изходи, стерео-говорители и озвучителна система Dolby Advanced Audio v2, които ги правят подходящи за забавление и работа с мултимедия.

Lenovo IdeaPad S300, S400 и S405 ще бъдат в търговската мрежа през септември 2012 г. на цени от 799 лв. до 999 лв., съобщиха от представителството на компанията у нас.

Коментар