Японски съд защити Samsung от Apple

Samsung взе частичен реванш в патентната война с Apple. Съдът в Токио зае страната на корейската компания в поредния спор с Купертино, след като преди една седмица американските съдии нанесоха сериозен удар на Samsung, застрашавайки продажбите му в САЩ.

При създаване на своите устройства, Samsung не е използвала технологии на Apple, следователно не нарушава нейни права, съобщи Ройтерс, позовавайки се на решението на окръжния съд на Токио.

По-рано тази седмица съдът в Сеул излезе със становище, че и двете компании нарушават патентни права, но в предишни модели на създаваните от тях устройства. Поради това забрана на продажбите не е актуална като вариант.

Двата технологични гиганта водят патентна война от 2011 г., когато Apple първа заведе съдебен иск срещу своя конкурент, обвинявайки го в копиране на дизайна на iPhone. Samsung, от своя страна, заведе редица насрещни искове.

В момента Samsung е най-големият производител на смартфони в света и основен играч в лагера на Android, следван от Apple с нейните iOS устройства iPhone. Компания на лидерите правят Nokia със Symbian и Windows Phone устройства, RIM с BlackBerry, HTC с Android смартфони и др.

по темата: „Японски съд защити Samsung от Apple”

добавете коментар...

  1. MNSP

    тепърва ще има реванши, чакайте да видите. Интересно е че Samsung доставя много от частите за айфона и таблета, има производството, а това е най-важно. Като променят патентната система, ситуацията на пазара също ще се промени в полза на корейците и китай.

  2. Петев П.

    Ако двама шахматисти играят помежду си в различни турнири, победата в един от тях – да речем по-незначимия, може да се счита за частичен реванш за загубата в друг, по-значим турнир. Така че елементът на реванш го има! Верно, това е малка утеха за Самсунг, но все пак

  3. :)

    Превеждайте статиите коректно и пълно, ако ви е възможно. В Япония съдебното дело е за един единствен патент, който, също така, не е включен в делото проведено в САЩ.

    С други думи, това не е реванш за Самсунг, а победа в дело за конкретен патент.

Коментар