Движение на очите управлява телевизор

Компанията Haier показа на IFA 2012 в Берлин телевизор, който реагира на движението на очите. За целта се използва технология Eye-Control, с чиято помощ потребителите могат да променят канала и да регулират звука само с едно движение на очите си.

Новата технология позволява на хората да преглеждат текстова информация или контекстно меню с желаната скорост, докато гледат ТВ програми. Цената на телевизора, управляван с очи, не беше обявена.

Haier показа също безжичен LED телевизор с диагонал 55 инча и технология, която избавя потребителя от всякакви проводници. Използвайки магнитен резонанс без излъчване, 3D LED телевизорът получава енергия от разстояние и работи без жична връзка.

Моделът разчита на технология WHDI (Wireless Home Digital Interface), която позволява безжично предаване на изображение с резолюция 1080p на разстояние до 30 метра със скорост 3 гигабита в секунда. Предаването се извършва чрез адаптер Wi-Fi, който свързва телевизора към интернет за достъп до съдържание и приложения.

Коментар