Motorola с три нови смартфона Razr

Часове след шумния анонс на WP8 смартфоните на Nokia американският производител Motorola Mobility също обяви нови устройства от линията Razr. Всичките три модела, представени вчера в Ню Йорк, работят под управление на операционна система Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) с възможност за ъпгрейд до Android 4.1 (Jelly Bean).

Новите Razr идват с предварително инсталиран браузър Chrome за Android, изпълнени са в корпус от DuPont Kevlar и имат защитно стъкло Corning Gorilla Glass. Смартфоните разчитат на двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 с тактова честота 1,5 GHz, имат по 1 GB оперативна памет и слот за карти памет microSD, поддържат GPS и Глонасс.

Razr M съвместява голям дисплей в малък корпус. Моделът предоставя 4,3-инчов екран, но поради отсъствието на допълнителни елементи за управление на лицевия панел, устройството е толкова малко, че може да се побере на длан. Съпоставен по размери с iPhone 4S, смартфонът на Motorola предлага с 40% по-голям дисплей, посочиха от компанията.

Екранът на Razr M е изпълнен по технология Super AMOLED Advanced и има резолюция 960×540 пиксела. Моделът разполага с 8 GB флаш памет, 8-мегапикселова камера с функция за видеозапис във формат Full HD и светодиодна светкавица, както и с фронтална камера с резолюция 0,3 мегапиксела.

Вторият модел – Razr HD – предоставя 4,7-инчов Super AMOLED екран с резолюция 1280×720. Времето за автономна работа достига 10 часа при гледане на видео, до 6 чиса при уеб сърфиране или GPS навигация с глас. При средно по интензивност използване, смартфонът издържа едно денонощие на батерия, твърди производителят.

Razr HD е снабден с 16 GB флаш памет. Разполага с две камери – основна с резолюция 8 мегапиксела и фронтална 1,3 мегапиксела.

Моделът Droid Razr Maxx HD притежава всички възможности на Razr HD, вкл. същия дисплей, но може да работи по-дълго на батерия – до 13 часа при възпроизвеждане на видео или до 8 часа в режим на уеб сърфиране. Освен това вградената памет в Droid Razr Maxx HD е два пъти по-голяма от тази в Razr HD.

Всичките три устройства ще се продават от американския телеком Verizon Wireless. Устройствата поддържат LTE мрежата на оператора.

Razr M ще се продава от септември за $100 при сключване на двугодишен договор с Verizon. Цените на останалите два модела все още не са обявени. Razr M и Razr HD ще се доставят в черен и бял цвят, а Droid Razr Maxx HD – само в черен.

Коментар