Microsoft пусна игра Bing срещу Google

Microsoft организира състезание между търсачките Bing и Google, вярвайки, че нейната услуга е по-добра от тази на конкурента. Компанията предлага на потребителите да сравнят резултатите от търсене в Google и Bing, като участват в теста Bing It On.

От потребителите се иска единствено да въведат заявката за търсене, след което да изберат една от двете страници с резултати, която им харесва повече. След петия рунд се появява обобщена таблица с резултати, в която се вижда коя търсачка побеждава, съобщи mashable.com.

За гарантиране на обективна оценка, по време на играта на потребителите не се съобщава от коя страна се показват резултатите от Google и от коя тези от Bing (страницата на играта обаче не се отваря от България).

Microsoft твърди, че потребителите ползват Google по навик. С новата игра компанията иска да покаже на хората, че има и алтернативни варианти за търсене, коментира директорът на Bing Лиза Гури.

По последни данни на comScore, делът на Google на американския пазар възлиза на 66,8% от всички заявки за търсене. Bing заема второ място с дял от 15,7%.

Коментари по темата: „Microsoft пусна игра Bing срещу Google”

добавете коментар...

  1. Красимир Тодоров

    Според мен са доста далеч от самата истина. Докато достигнат Google ще има да чакат. Лично мнение.

Коментар