Българчета тренираха в „Манчестър Юнайтед“ благодарение на Globul

Общо 27 млади футболни таланти прекараха два незабравими дни в Манчестър, където тренираха под ръководството на професионални треньори от Академията на „Манчестър Юнайтед“. Футболният лагер бе организиран от GLOBUL като част от партньорството на оператора с легендарния английски клуб.

Участие в лагера взеха момчетата от отбора на СОУ „Найден Геров” – Варна и младежите в неравностойно положение от „Отбора на надеждата“, както се нарича българския национален отбор по футбол за бездомни хора, както и техните треньори. Те преминаха серия практически обучения на тренировъчната база на „Манчестър Юнайтед“ в Карингтън, както и теоретични занятия. По време на тренировките, българчетата усъвършенстваха своите умения в областта на единоборствата, комбинативността в атака и спечелването на битката срещу противника. Освен това те имаха възможност да разгледат и почувстват неповторимата атмосфера на стадион „Олд Трафорд“, както и да посетят музея на „Манчестър Юнайтед“.

В рамките на лагера младите футболисти изиграха и няколко контролни срещи срещу местни футболни отбори. Българските деца демонстрираха завидни футболни качества и победиха с 9:0 своите връстници от град Стокпорт, Манчестър, а младежите от „Отбора на надеждата“ завоюваха пет победи от пет мача срещу участници в квалификациите за английския национален отбор по футбол за бездомни хора.

„Изключително съм щастлив, че от името на GLOBUL мога да поздравя тези талантливи младежи с успешното преминаване на тренировъчния лагер, който организирахме съвместно с „Манчестър Юнайтед“. Надявам се, че това преживяване ще остане незабравимо за тях и вярвам, че наученото от тях тук ще допринесе за развитието им като играчи и личности. Искрено им пожелавам успех занапред!“, заяви г-н Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL.

„От името на целия отбор бих искал да благодаря на GLOBUL за това, че с посещението в Манчестър сбъдна мечтата на децата да се докоснат до големия футбол. За мен като треньор е радващо, че момчетата се представиха добре, което потвърждава, че работим в правилна посока.“, каза треньорът на отбора на СОУ „Найден Геров” – Варна г-н Калоян Георгиев.

„Благодаря на GLOBUL за уникалната възможност, която ни даде – да се докоснем до магията, наречена „Манчестър Юнайтед“. Това преживяване и опитът, който натрупахме сега, са изключително полезни както за играчите, така и за нас – треньорите.“, заяви треньорът на „Отбора на надеждата“ г-н Методи Здравков.

Коментар