Румяна Тренчева оглави SAP България

Румяна Тренчева е новият изпълнителен директор на SAP България

Румяна Тренчева е новият изпълнителен директор на SAP България, поемайки функциите на Бойчо Делевски, който ръководеше компанията в последните две години.

В досегашната си кариера Тренчева е заемала ключови управленски позиции в големи мултинационални компании в сферата на информационните и комуникационни технологии, сред които HP, Алкател Лусент и Ериксон Телекомюникейшънс. Работила е със стратегически клиенти в рамките на България и Македония, по преструктуриране на партньорските мрежи на компаниите и в управлението на мащабни дългосрочни проекти.

Убеден съм, че Румяна ще се справи отлично с новата си роля в SAP и успешно ще развива бизнеса ни в България“, заяви Симон Калуза, изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа.

Румяна Тренчева е завършила Американския Университет в България и притежава професионални управленски квалификации от Duke University и IMD (International Institute for Management Development).

При обявяване на напускането на Делевски в началото на август, Калуза коментира, че сe е наложило SAP да направи „структурни промени в компанията, които доведоха до съкращения в организацията на локално ниво и централизиране на някои дейности”.

Коментар