IBM с най-висока оценка в сферата на бизнес анализа

IBM получи най-високите оценки за стратегия и способности в сферата на бизнес анализа в доклада „MarketScape’s 2012 Vendor Analysis” на IDC. Компанията е представена като водеща в ИТ консултирането.

 

IBM превъзхожда конкурентите си в областта на изграждането, ценообразуването, позиционирането и има ключови способности, които водят до успех на пазара, се казва в доклада. Компанията също така е посочена за лидер в прилагането на гъвкави и отличаващи се стратегии, съобразени с изискванията на клиентите, не само към днешна дата, но и след три до пет години.

IBM притежава „перфектната комбинация  от способности, които са й необходими да продължи да бъде успешна на днешния пазар и която има правилния набор от стратегически дейности, нужни, за да поддържа и развива своята бъдеща позиция в индустрията”, пише в доклада на IDC.

Дейностите на IBM в сферата на бизнес анализа и услугите за оптимизиране се базират на няколко ключови фактора. Сред тях са основните способности, заложени в стратегията за бизнес анализ и услуги за оптимизиране, бизнес проучвания, управление на производителността и управление на информация и съдържание на организации.

IBM предоставя тези способности във всичките си осем Глобъл деливъри центрове и разширява своя експертен потенциал чрез единен център за бизнес анализи и оптимизация, в който най-добрите експерти в различни сфери са на разположение на клиентите на компанията по цял свят.

ИТ гигантът стартира услугата за консултиране в сферата на бизнес анализите и оптимизацията през 2009 г. като част от IBM Global Business Service. Три години по-късно консултантите в центъра, специализирани в бизнес анализа и управлението на информация, нараснаха от 4 000 до 9 000.

Към момента IBM има центрове, които предлагат анализаторски решения по цял свят, а компанията предвижда да инвестира повече от 100 млн. долара за проучване в сферата на управлението и съхранението на големите обеми от данни.

Проучването на IDC оценява световни компании, занимаващи се с консултиране в областта на ИТ бизнес анализи и интеграцията на системи, сред които IBM, Accenture, Deloitte, Capgemini, Infosys, PwC, TCS, Wipro, Cognizant. Компаниите са класирани в 50 категории, които включват едновременно количествени и качествени характеристики. 

Коментар