Все повече хора съчетават телевизия и социални мрежи

Социалната телевизия се превръща в масово явление. Ежеседмично, 62% от потребителите използват социални медии, докато гледат телевизия, което съставлява ръст от 18% за една година. Такова поведение  се наблюдава при 66% от жените и 58% от мъжете. 25% от потребителите използват социалните медии, за да дискутират онова, което гледат, докато го гледат, сочат резултати от годишното проучване на Ericsson ConsumerLab.

“Мобилните устройства са важна част от телевизионното изживяване, като 67% от потребителите използват смартофни, таблети или лаптопи за гледане на телевизия. Нещо повече, 60% от потребителите заявяват, че ползват услуги „при поискване” на седмична база. Гледането на телевизия в движение става все по-популярно и 50% от времето, прекарано в гледането на телевизия и видео през смартфона, вече става извън дома, за което спомагат мобилните широколентови мрежи”, коментира Никлас Рьонблом, старши съветник в Ericsson ConsumerLab.

Въпреки че поведението на гледане и поръчване се променя, само 8% от потребителите заявяват, че ще намалят своите телевизионни абонаменти в бъдеще. Всъщност вместо да  търсят начин да намалят разходите си, потребителите са готови да плащат повече за по-добро изживяване: 41% споделят, че са готови да плащат за съдържание в HD формат.

Факти от доклада „TV & Video Consumer Trend Report 2012″

• 62% общуват в социалните медии, докато гледат телевизия – това е 18%  ръст за една година

• 67% гледат телевизия през таблети, смартфони или лаптопи

• 60% използват услуги тип „при поискване” на седмична база

Повече от половината потребители биха желали да имат възможност да избират собственото си видео съдържание. “Докато броят на екраните и услугите се увеличава, хората все повече търсят лесни за употреба и комплексни услуги, които могат да предоставят всичко заедно. Това би позволило на потребителите да смесват телевизия от типа „при поискване” с линейна телевизия, включително и съдържание „на живо”, да намират по-лесно съдържание, да увеличат ефекта на социалната телевизия и да си осигурят безпроблемен достъп от различни устройства”, допълва Рьонблом.

Проучването обхваща потребители от Бразилия, Чили, Китай, Германия, Италия, Мексико, Южна Корея, Испания, Швеция, Тайван, Великобритания и САЩ. Проведени са 14 качествени и 12 000 количествени онлайн интервюта, които представляват представителна извадка за повече от 460 милиона потребители. Данните са обобщени в доклада , представени в доклада „TV & Video Consumer Trend Report 2012”.

Коментари по темата: „Все повече хора съчетават телевизия и социални мрежи”

добавете коментар...

  1. Мария Стоименова

    Предлагам : Дайте възможност на Холандия , да въведе техният закон в България .
    Холандците приемат и подпомагат на хората бежанци без значение от тяхната националност! Първо им дава по 300 евро. след това търсещите се работа се регистрират в бюрата по заетост и търсят тази работа по тяхната възможност!.
    И ако до три месеца не им се намери работа , от Бюрото по заетост пак ги спонсорира по 700 евро да не гладуват хората! И след това те са длъжни да си намерят работа!

    А във България народа с години се подписват и на края се отказват ,защото бюрата нямат възможност да им предоставят работа. Ето от там идва бедността , глада на хората без значение какви са!. Провеждат се курсове за квалификации , дават на хората участващи дипломи да си бършат З———ците.!Никога не можем да стигнем справедлива демокрация и интеграция!
    Вижте ,къде са отишли тези големи пари в Министерство на екологията!!!!!!!
    Търсете уважаеми журналисти тези пари!. Търсете тези пари от Тренчев къде е взел голяма сума пари! 22 год тои яде парите от ЕС и от данъкоплатеца! храни си кучетата с чисто екологично месо! Не търсете на гладния ,голия душата! Обърнете се по кофите за боклука ,снимайте какви хора са там и от там се хранят!

  2. Мария Стоименова

    Да, пишат хората в социалните мрежи ,защото и Вие журналистите каните тези крадливи ,забогатели политици които още желаят да управляват!

    Защо има желаещи за власт?
    Ами да крадат, да живеят охолно, те не мислят за България и за Българският народ!
    Високи заплати, високи пенсии след това, обиколка на земното кълбо, и незнайни имоти и пари в България и в другите Европейски държави.

  3. Мария Стоименова

    Аз ,не знам какво става в България! Не ме интересуват ,другите държави!
    Гледах ,по- телевизията журналистката Люба Бенатова ,за разследването Холандия за ромите и Българите.
    Г-жа/це Бенатова? В Холандия има много националности от преди демокрацията. Там живеят Турци, Индийци, Негри, Араби, Китайци. От както стана тази Българска краде демокрация вече и Български роми има там! Те са отишли да се спасяват от глад! ,защото в България ромите са дискриминирани, не ма работа за тях! . Парите които се отпускат за подобряването на ромите в образованието , заетостта! тези пари са откраднати и са в джобовете на някой от правителствата! От 22 год В България 90% роми са в най тежко положение!. 10% от ромските продажници , които се водят лидери на тази общност живеят охолно, като 50% от Българите в България живеят мизерно!
    Вие не знаете ли защо Министъра на Холандия е против България и не жела е Българи? Защото Българи са го измамили и той има лошо впечатление за Българите!.
    От никоя държава на тези горе споменати националности ,не се интересува за тях ,как живеят там! А вие сте отишли и от там да гоните ромите и да се интересувате защо им се дава социални помощи на ромите.
    Там те не крадат ! Там търсят работа хамалска за която там им се заплаща!. А тук в България не само ,че не им се дава работа! ,но ако работят не къде ги мамят и бият ,че си търсят парите!.

Коментар