Samsung: Няма да правим компромис с Apple

В близко бъдеще Samsung няма никакво намерение да прави компромиси с Apple в патентните спорове относно технологиите за смартфони, заяви CEO-то на корейската компания Шин Йонг Кун, цитиран от Koreaherald.com.

След съдебното решение в полза на Apple двете компании проведоха серия от преговори, шефовете им се срещнаха няколко пъти, но това не даде резултат. „Ще бъде трудно двете страни да постигнат компромиси в близките седмици и дори месеци”, смята Шин Йонг Кун.

Сериозните разногласия между Apple и Samsung по въпросите на интелектуалната собственост започнаха през 2011 г. Тогава Apple даде корейския си конкурент на съд, обвинявайки го в копиране на дизайна и технологиите на iPhone и iPad.

На въпрос как iPhone 5 ще повлияе на пазара, CEO-то отговаря, че това не вълнува особено Samsung. “Ние се фокусираме върху производството на собствени висококачествени продукти”, казва той.

Шин Йонг Кун допуска, че в новия си смартфон Apple може да е нарушила един или няколко патента на Samsung, свързани с LTE технологиите. Samsung притежава солиден пакет от 819 LTE патента и според някои анализатори може да ги използва като коз в борбата срещу Apple.

Преди премиерата на iPhone 5 се появиха информации, че Samsung ще съди Apple за нарушаване на нейни LTE патенти. Засега обаче Samsung е предпазлив в действията си по този въпрос, пише Koreaherald.

Коментар