SanDisk показа карти памет CFast 2.0

Производителят на памети SanDisk показа на изложението Photokina в Кьолн образец на карта с новия формат CFast 2.0. Картата предлага четири пъти по-висока скорост от формата CompactFlash, който се използва в цифровите огледални камери и други устройства за запис на изображения.

Очаква се в скоро време цифровите фотоапарати да правят снимки с резолюция над 40 мегапиксела. При използване на карти CompactFlash, увеличеният размер на файловете ще води до препълване на буфера и намаляване на скоростта на снимане.

Спецификациите на CFast 2.0 съответстват на потребностите на устройства от следващо поколение. Новите карти памет ще имат интерфейс с по-висока пропускателна способност и ще съответстват на спецификацията Video Performance Guarantee, която позволява запис на цифрово видео във формат 2K/4K с умерено компресиране.

Теоретичната скорост на картите CFast 2.0 достига 600 MB/s, или четири пъти повече от скоростта на картите във формат CompactFlash. Новите памети ще позволят серийни снимки с висока резолюция и бързо пренасяне на файлове в компютъра, улеснявайки професионалните фотографи.

SanDisk вече доставя образци на карти памет CFast 2.0 на производителите на камери, за да могат последните да тестват своите устройства от следващо поколение за съвместимост с новите карти.

Коментар