QlikTech очаква ръст на BI пазара у нас

Глобалният ръст при системите за бизнес анализ (BI) няма да бъде значителен през 2013 г., сочат прогнозите на анализаторските компании. У нас обаче се очаква раздвижване в търсенето на BI решения, заявиха експерти в областта.

„Въпреки че броят на инсталациите нараства през последните години, BI пазарът в България е все още слабо развит, разполага със завиден потенциал и напоследък повече компании започват да се интересуват от BI, което е положителен знак”, каза Калин Цветанов, управител на Инфос България – дистрибутор на QlikView.

Именно това е причината QlikTech – разработчикът на QlikView, да заложи на България като печеливш пазар, допълни Цветанов.

QlikView е едно от най-бързоразвиващите се BI решения в света. Чрез мобилната и социална платформа на QlikView потребителите получават достъп до решението навсякъде и по всяко време през различни мобилни устройства – смартфони, таблети, лаптопи и др., посочи Марсин Мазур, регионален директор на QlikTech за Източна Европа и Израел.

От компанията наблягат на лекотата и интуитивността на работата с BI системата. Освен за бизнес цели QlikView може да се използва и в ежедневието – за Олимпийските игри, например, бе създадено специално приложение QlikView Global Games.

Коментар