TelePresence при посещението на Нели Крус

Две училища от градовете София и Карлово се присъединиха в реално време към конференцията „Дигиталният дневен ред на Европа: Реалност или все още предизвикателство”, проведена вчера в София.

Участниците в събитието можеха да наблюдават част от посещението на вицепрезидента на Европейската комисия Нели Крус в едно от училищата. Комуникацията бе осъществена с помощта на технологията TelePresence на Cisco, представляваща високотехнологична видео конферентна връзка.

”В XXI век широколентовите мрежи трябва да се възприемат като жизненоважна национална инфраструктура – подобно на транспорта, енергийните и водни системи, но с въздействие, което е много по-силно и по-всеобхватно”, заяви Карлос Бразао, ръководител на Обществения сектор на Cisco за Европа, Близкия Изток, Африка и Русия.

Той подчерта значимостта на новите технологии и широколентовите връзки като основни елементи за изграждане на икономика базирана на иновациите и за това как те могат да играят важна роля за създаване на работни места, икономически растеж, продуктивност и дългосрочна конкурентоспособност, дори и във време на тежка икономическа криза.

Карлос Бразао използва възможността да призове правителствата да поставят темата за широколентовия достъп на първо място в техния дневен ред.

по темата: „TelePresence при посещението на Нели Крус”

добавете коментар...

  1. Стани

    Навлизаме в дигитална ера, епоха, век, в който света преоткрива себе си! Широколентовите мрежи са отзвук за изграждане на икономика базирана на иновациите или по-точно, че трябва да се инвестира в системи, които да улеснят и удовлетворят потребителите. Не случайно Стийв Джобс е казал, че трябва да свържеш точките или по-точно да обединиш отговорите около нас. България е на крачка да бъде пример за "Паник" бутона, който ще олицетворява дигиталността и напредъка на технологиите в цял свят!

  2. The Specialist

    In complementary of TELELINK-Bulgaria for TELEPRESENCE service delivered for this conference.

Коментар