Започват продажбите на iPhone 5

Днес в магазините на Apple на няколко континента започват продажбите на iPhone 5. Новият смартфон ще се предлага в САЩ, Канада, Австралия, Великобритания, Германия, Франция, Япония, Хонконг и Сингапур.

Първи до iPhone 5 се добраха австралийците, където App Store отвори врати преди всички други. На опашка за смартфона в централния магазин на Apple в Сидни е имало 600 души, според публикации и снимки в интернет. Много от тях са пристигнали от други континенти, за да си купят първи смартфона. Други пък просто търгуват местата си на опашката.

Навалица за iPhone 5 и препродажба на места има и във Великобритания. Двама приятели обаче, сред първите на опашката, ще използват спечелените от продажба на местата си пари за благотворителност.

Франция пък готви стачка в дебютния ден на iPhone 5. Синдикатите призоваха продавачите да излязат на улицата. Очаква се в стачката да участват около 1500 души.

Според прогнозите, Apple ще продаде около 10 милиона смартфона в първите 10 дни. Поръчките в САЩ в момента се изпълняват за 3-4 седмици.

След броени дни iPhone 5 ще стане достъпен в още 22 страни по света. До края на годината смартфонът ще се продава в 100 страни.

по темата: „Започват продажбите на iPhone 5”

добавете коментар...

  1. Kiko

    Представям си ако пуснат двойния екран:
    http://www.reader.bg/news/item/560.html

Коментар