Виваком вдигна скоростта на 3G достъпа

3G мрежата на Виваком вече осигурява интернет със скорост от 21 Mbps, достъпна за 78% от населението на страната. Това е увеличение с 50% на максималните скорости за сваляне на данни. Досега мрежата поддържаше 14 Mbps за сваляне и 5,74 Mbps за качване на данни, уточни операторът.

Новите по-високи скорости ще позволят осезаемо по-бързо получаване на данни директно на крайното устройство на потребителя.

Ефектът ще се усети особено при изпращане и получаване на големи файлове в движение, както и при гледане на видео във висока резолюция през мобилни устройства.

По-високата скорост ще бъде достъпна за всички клиенти, които използват тарифните планове за пренос на данни Traffic Unlimited M, L и XL, както и пакетите с неограничени мобилен интернет +Data Unlimited M, L и XL с техните гласови SIM карти.

В момента 3G мрежата на телекома покрива 98,71% от населението и 92,08% от територията на страната. Според последните финансови резултати на компанията за шестмесечието, клиентите на мобилните услуги на Виваком нарастват с 22% на годишна база.

Най-сериозно е увеличението на потребителите на мобилния трафик на данни, които за първите шест месеца на 2012 г. са близо 150% повече спрямо първото полугодие на миналата година, съобщи Виваком.

Коментари по темата: „Виваком вдигна скоростта на 3G достъпа”

добавете коментар...

  1. Вероника

    Каквато и скорост да обещават от Виваком, повсеместното мнение е, че интернетът им е дразнещо бавен. Потребителите не се вълнуват от данни на книга, а от качеството на услугата, която ползват.

Коментар