Излиза четириядреният смартфон HTC One X+

Тайванският производител на смартфони HTC представи днес новия си модел HTC One X+, подобрена версия на One X, която поддържа интерфейса HTC Sense 4+ и работи с Android Jelly Bean.

HTC One X+ идва с подобрени функционалности, по-дълъг живот на батерията и увеличена памет. „Потребителите ни ще се наслаждават на скоростно сърфиране в интернет, подобрена камера и цялостно забавление с Beats Audio”, коментира новия продукт Питър Чу, изпълнителен директор на HTC.

С четириядрения си 1,7 GHz процесор Nvidia Tegra 3 AP37 и 64GB вградена памет, LTE версията на HTC One X+ е до 67% по-бърза от LTE варианта на HTC One X, твърди производителят. Новият модел позволява скоростно сърфиране в мрежата, възпроизвеждане на тежки графики и игри без насичанe, както и по-бързо сваляне на файлове.

В допълнение, HTC One X+ има батерия с увеличен капацитет – до 2100 mAh, за да осигури до 50% (6 часа) повече време за разговори, сърфиране в мрежата и забавления с музика и видео.

Новата функция „Автопортрет” на предната камера позволява заснемане на висококачествени изображения, като софтуерът интуитивно разпознава човешките лица независимо от ъгъла на заснемане и коригира качеството на изображението на кожата на лицето и очите. Режимът за заснемане на забележителности включва камерата с докосване само на един бутон. Две нови възможности за групиране на снимките и видеоклиповете в галерията позволят подреждане спрямо мястото и времето на заснемане.

Технологията от Beats Audio осигурява автентичен звук, близък до този в звукозаписно студио, подчертава HTC. Новата функция Tap and Go свързва смартфона с едно докосване към слушалки Beats за по-силно слушане

HTC One X+ въвежда и функцията HTC Get Started – нова уеб услуга, която позволява на потребителите да персонализират телефона си през уеб браузър, като го свържат с компютър. С докосване на един бутон всички настройки и приложения, които са били избрани онлайн, ще бъдат запазени в телефона.

HTC One X+ ще бъде наличен в Европа и Северна Азия от октомври, а в Южна Азия – от ноември 2012 г. Допълнително ще бъде обявена наличността на HTC One X+ в Северна Америка. Android Jelly Bean с HTC Sense 4+ ъпдейтите за HTC One S и HTC One X се очаква да стартират също през октомври. Цената на смартфона не бе съобщена от HTC.

Коментар