Comparex отвори филиал в България

Comparex България ще наблегне на направлението софтуер, което е една от трите основни дейности на компанията наред с консултациите и услугите

Comparex, най-големият партньор на Microsoft в Европа, откри свое представителство в България, след като в продължение на една година проучваше пазара у нас. Управител на Comparex България е Оана Пиперова – мениджър с богат опит в световни корпорации като Microsoft и EMC.

Компанията е фокусирана върху продажбите на софтуер и услуги, като е оторизиран партньор на Microsoft за корпоративни клиенти, или Large Account Reseller.

За последната финансова година, приключила в края на март, Comparex отчете приходи в размер на 1,066 млрд. евро. Компанията разполага с 1800 служители, съобщи Клаус Елсбахер, съветник на борда на директорите на Comparex Group.

Нашата роля е да обясним на клиентите кой софтуер е най-подходящ за техните нужди, поясни Елсбахер. Освен с Microsoft компанията си сътрудничи с фокусирани производители на софтуер като Symantec, Adobe, Citrix, VMware, CA и др. Автомобилният гигант Фолксфаген е един от най-големите корпоративни клиенти на Comparex.

Акцент в дейността на компанията в момента е облакът. Comparex се налага като клауд партньор, който помага на клиентите да изградят частни облаци. Над 10 години Comparex се специализира във виртуализацията. В България компанията се фокусира върху решенията на база Microsoft технологии.

Прави впечатление доброто партньорство между Comparex с Microsoft във всички държави, в които Comparex има представителство или работи с партньори, коментира Георги Ранделов – директор на Microsoft България. Това води до редица задължения и предимства – например оперативна работа всеки ден между екипите на двете компании.

“Вече имаме първи съвместен клиент с Comparex. Стъпването на компанията тук потвърждава, че стратегията на Microsoft не е да става системен интегратор, а да развива отношенията с партньорите”, допълни Ранделов.

Първоначално Comparex България ще наблегне на направлението софтуер, което е една от трите основни дейности на компанията наред с консултациите и услугите. В частност, българският офис ще предлага услугата SAM – Software Asset Management, която цели да помогне на клиентите да оптимизират софтуерните си активи, уточни Оана Пиперова.

Коментари по темата: „Comparex отвори филиал в България”

добавете коментар...

  1. Росенов

    Поздравления за смелостта в такава криза да се откриват нови офиси и въобще да се почва да се прави бизнес.

Коментар