Ericsson обяви състезание за разработчици

Шведската доставчик на телекомуникационни решения Ericsson обяви конкурс за разработчици, предприемачи и всички други, които имат идея за създаване на приложение. В рамките на Ericsson Application Awards 2013 ще бъдат организирани няколко регионални и едно глобално състезание.

Първата награда е в размер 25 000 евро, втората – 10 000 евро, а третата – 5 000 евро. Класираните на четвърто и пето място ще получат сертификати, съобщи компанията. Състезанието е разделено на две категории: една за студенти и една за компании с не повече от 100 служители.

Темата тази година е „Приложения за градски живот” (Apps for City Life), в подкрепа на визията на Ericsson за Свързаното Общество, в която, чрез комбинация от мобилност, широколентов достъп и облачни услуги, всичко може да бъде свързано. Отборите трябва да разработят приложения, базирани на Android платформа и свързани с темата.

На миналогодишния конкурс за компании спечели приложение, свързано с мобилното здравеопазване и разработено в Кения. Първата награда в категорията за студенти грабна приложение за рисуване и чат, разработено в Китай. Медико-социална платформа, разработена в Египет, спечели наградата Technology for Good.

Общо 143 отбора от 50 държави взеха участие. Получените идеи, видеозаписи и приложения бяха 242 – два пъти повече от участията в предходната година.

Коментар