Ти Ен Си ще дистрибутира консумативи на Samsung

Ти Ен Си ЕООД, водещ доставчик на консумативи за печатащи и копиращи устройства на българския пазар, стана официален дистрибутор за консумативите на Samsung. Договорът с корейския ИТ гигант влезе в сила от 1 октомври, съобщи управителят на Ти Ен Си – Юрий Йорданов. Продуктите на Samsung вече са налични в склада на дистрибутора.


Консумативите на Samsung ще стават все по-търсени у нас, предвид ръста в продажбите на решения за печат с корейската марка
 

„Една от основните цели на Samsung e да осигури достигането на консумативите до крайните клиенти по максимално лесен и удобен за тях начин, защото вярваме, че никой човек или фирма не трябва да изпитва и най-малкото затруднение да подмени изчерпаните си тонер касети. Ето защо компанията работи усилено за разширяване на дистрибуторската мрежа на територията на страната и от месец октомври, освен двата ключови партньора Поликомп и Солитрон добавихме и Ти Ен Си – компания, която има богат опит и развита търговска мрежа за продажба на консумативи”, коментира партньорството Шакир Ахмедов, мениджър ИТ решения в софийския офис на Samsung Electronics.

Разширяването на дистрибуторската мрежа по отношение на консумативите следва разширяването на пазара и инсталираната у нас база от бизнес решения за печат на Samsung, уточни той.

Ти Ен Си доставя консумативи и резервни части за устройствата на основните производители на офис техника за печат и копиране. Ежемесечно чрез дилърите на компанията до потребителите достигат консумативи достатъчни за отпечатване на над 100 милиона страници хартия, по информация от сайта на дистрибутора.

Състоянието на пазара на оригинални консумативи обаче е тревожно, коментира Юрий Йорданов. „Допълващите пазари – неоригинални продукти и рециклиране – не са в подем. Напротив, равносметката към момента е тревожна стагнация с елементи на несигурност в тенденциите. Сериозно закъснява началото на активния сезон”, каза управителят на Ти Ен Си.

На фона на общия спад на ИТ пазара като цяло, решенията за печат на Samsung бележат ръст в сравнение с миналата година, съобщи Шакир Ахмедов. „Причините за това са много и комплексни, но от тях бих посочил две основни. Първата е, че бизнесът все повече търси решения с акцент върху безпроблемната работа и удобството на използване, което сваля общата цена на притежание на печатащите устройства в дългосрочен план. В това отношение натрупаният с годините имидж на Samsung като доставчик на надеждни решения в момента дава резултати – и в света, и в България. Другата причина за ръст е успешното разширяване на продуктовото ни портфолио и навлизането ни в B2B сегмента, където предлагаме качествени и иновативни решения за бизнеси от всякакъв размер. В резултат на това една четвърт от потребителите вече избраха решенията за печат на Samsung”, посочи той. 

Коментар