LG ще става трета при смартфоните

Необичайно, Samsung похвали своя конкурент на смартфон пазара – LG. Според брокерското продразделение Samsung Securities, покупката на акции на LG е добра инвестиция, тъй като през 2013 г. компанията може да стане третият по големина производител на смартфони в света, предаде intomobile.com.


Смартфоните на LG могат да се окажат третите най-популярни в света в началото на следващата година, прогнозира Samsung (снимка: LG)

Анализаторите са на мнение, че през първото тримесечие на 2013 г. LG ще издигне телефонния си биpнес на ново ниво, благодарение на модела Optimus G, както и на устройства с кодово име V2 и GK, за които все още няма подробна информация.

В периода от януари до март 2013 г. ще бъдат продадени между 8 и 9 млн. смартфона LG, а делът на корейската компания на световния пазар ще достигне 5,8% към края на годината, в сравнение с 4% през 2012 г.

Samsung Securities очаква отслабване на позициите на Nokia и RIM. Според компанията, LG ще изпревари HTC, благодарение на „превъзходната верига за доставки" и по-широката мрежа за доставки.

Коментар