Ericsson ще изгражда LTE мрежа в Бразилия

Ericsson ще изгради новата 4G/LTE мрежа на оператора Vivo (подразделение на Telefônica) в Бразилия, съобщиха от шведската компания. Мрежата ще отговори на потребителското търсене за свързаност и мобилен широколентов достъп.

Vivo е най-големият бразилски оператор, обслужващ 75,7 милиона абонати. Ericsson ще достави и изгради 4G/LTE мрежа в северните и  западните райони на страната, както и в щатите Сао Пауло, Минас Жерайс, Баия и Сержипи. В проекта ще бъдат използвани новите мултистандартни базови станции RBS 6000.

„Това решение идва в резултат на добрия опит, който операторът има с успешното въвеждане на GSM, WCDMA и HSPA технологиите на Ericsson в миналото. Еволюцията на мобилните мрежи е фундаментална крачка към създаването на Свързано Общество в Бразилия", коментира Едуардо Рикота, вицепрезидент на Ericsson за Латинска Америка и Карибския басейн.

Споразумението засилва позициите на Ericsson като основен доставчик на телекомуникационна инфраструктура за Vivo и отбелязва втори за компанията 4G/LTE успех в Бразилия. Към момента Ericsson има 89 договора за LTE/EPC в 38 държави на пет континента.

Коментар