Училища с безплатен интернет срещу 1500 км пеша

Пет нуждаещи се училища ще получат безплатен интернет от VIVACOM, ако се намерят доброволци, които да извървят 1500 км пеша. Това може да стане чрез специално мобилно приложение – Walk2Help. Апликацията представлява напълно нов дарителски подход, при който дори хора без финансови възможности могат да подкрепят каузи, в които вярват. Единственото условие е да стартират приложението си, докато вървят пеша независимо къде се намират. VIVACOM превръща извървените километри в мегабайти в полза на избраното училище. Крачките се измерват посредством GPS и не изискват специална връзка с интернет. Walk2Help се ползва безплатно и може да бъде инсталирано през новата платформа на VIVACOM за Android приложения VIVA Apps, където се предлага негова ексклузивна версия, както и през обичайните магазини за мобилни апликации.

Кампанията за безплатен интернет е част от стратегията на VIVACOM за равноправен достъп до интернет в българските училища и се организира по случай Националния ден на благотворителността – 19 октомври. Тя ще продължи четири седмици и ще осигури една година безплатен интернет за децата от 54 СОУ в кв. „Надежда” в София, професионалната гимназия „Г. С. Раковски” в Костенец, СОУ „Любен Каравелов” и СОУ „Д-р Петър Берон” в Копривщица, както и СОУ „Отец Паисий” в Самоков.

Целта на инициативата е да обърне внимание върху достъпа до информационни и комуникационни технологии в училищата като важна социална тема и водещ фактор за осигуряването на качествено образование за младите.

Коментар