Twitter прави учениците по-успешни

Използването на Twitter се отразява положително на успеваемостта на учениците, твърди проучване на екип от Университета в Мичиган. Популярната микроблогърска услуга им помага да изказват по-лаконично и ясно своите мисли. Това, от своя страна, позволява качествено структуриране и систематизиране на учебния материал, пише cellular-news.com.

Писането в Twitter може да стане една от дисциплините, насочени към повишаване на нивото на грамотност, смята Кристина Грийнхау, ръководител на научния екип, провел изследването. По нейните думи, микроблогърската услуга позволява на учениците и преподавателите по-добре да взаимодействат и ефективно да решават поставените задачи, като постоянно ги обсъждат.

Twitter става свързващо звено, а обучението вече не е затворен процес. С помощта на микроблоговете учениците могат да се обръщат пряко към авторите на учебници, учените и преподавателите.

В последните две години популярността на Twitter сред американците е нараснала двойно. В момента активните потребители на услугата са около 200 милиона, като всеки ден в мрежата се публикуват 175 милиона съобщения.

Коментари по темата: „Twitter прави учениците по-успешни”

добавете коментар...

  1. ew

    Мда… Също като писането на SMS…

Коментар