Sony ще съкрати 2000 души в централата си

До края на март 2013 г., когато приключва финансовата година, Sony ще съкрати 2000 души (една пета от персонала) в централата си в Токио, съобщи Ройтерс. Съкращенията са част от по-мащабен план за преструктуриране, в рамките на който Sony ще освободи общо 10 000 души.

В допълнение, компанията ще затвори завода си в Япония за производство на обективи за фотокамери и смартфони. 2000 души ще бъдат съкратени и в Европа, половината от които служители на затвореното вече съвместно предприятие с Ericsson. Очакват се съкращения и в други заводи на Sony по целия свят.

Компанията разчита, че промените ще й помогнат да се върне на пътя на печалбата в бизнеса с потребителска електроника. Sony, която произвежда популярни продукти като геймърските конзоли PlayStation и телевизорите Bravia, се надява да пести по 378,6 млн. долара от следващата година, в резултат на преструктурирането.

Промените ще се отразят незначително на резултатите за текущата финансова година. Преди два месеца Sony понижи прогнозите си за годишна печалба с една трета до 255 млн. долара.

Коментар