Мобилтел e златен спонсор на инициативата “Мениджър за един ден”

На 12 март 2007 г. Мобилтел ще участва за трета поредна година в националната инициатива ”Мениджър за един ден”. Тя се организира ежегодно в над 100 страни от международната организация „Джуниър Ачийвмънт”, основната дейност на която е свързана с изграждането на практически бизнес-умения у младите хора. Тази година мобилният оператор е златен спонсор на инициативата, чийто патрон е министърът на финансите Пламен Орешарски. Участие в нея взимат както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.
След специално направена селекция, компанията ще даде възможност на своите избрани кандидати да се превърнат в мениджъри за един ден и да се потопят в ритъма на реалния бизнес на компанията. Така Мобилтел, заедно с други корпорации и държавни институции, ще изгради представата за истинската работна среда на стотици ученици от България на възраст 16-18 години. „Мениджър за един ден”позволява на младите и мотивирани хора да прекарат един реален работен ден, по време на който да развият своята предприемаческа култура и управленски умения. От своя страна, домакините ще направят мини проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.
Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Мобилтел напълно подкрепя и следва тази политика, пример за което е стажантската програма на мобилния оператор. През 2006 г. участие в нея взеха 86 човека от общо 1400 кандидати, а 25% от тях бяха поканени да започнат работа в компанията.

Коментар