Мобилната революция движи ИТ индустрията

Мобилната технология и тенденцията всеки да има собствено мобилно устройство са движещите сили на ИТ индустрията, заяви на конференция в Барселона Мартин Дурсма, вицепрезидентът на един от лидерите във виртуализацията – Citrix Labs.

Докато повечето компании са фокусирани върху виртуализацията, мобилната революция набира скорост на работното място. „Тя ни кара да преосмислим архитектурата на приложенията”, коментира Дурсма.

Citrix отговаря на тази тенденция с XenDesktop FlexCast – решение, което позволява доставяне на виртуализираните приложения на всички платформи.


Технологияга FlexCast позволява доставяне на всеки тип виртуален десктоп като единично интегрирано решение (илюстрация: Citrix)

Дурсма наблегна и на това колко сложен е изборът измежду различните начини за предлагане на услуги за мобилни и фиксирани устройства. Проблемът е дефиниран от американският психолог Бари Шварц като „парадокс на избора – защо повече е по-малко".

Изхожда се от разбирането, че да се дава на хората твърде голям избор не е добро решение. Друсма посочва, че Citrix прави по-лесно за нейните клиенти да избират как да предлагат правилните приложения на правилния десктоп и на правилния служител, респ. на правилното устройство.

по темата: „Мобилната революция движи ИТ индустрията”

добавете коментар...

  1. Иванов

    Както с всяка псевдо революция много скоро всичко ще отшуми и няма да има нищо ново да предлагат – само търговски марки и външен дизайн ще сменят на всяка година. За съжаление цялата шумотевица е просто маркетинг и реклама стари идеи и технологии "пакетирани" в екзотични имена пробутвани на хората да купуват. Никой в момента не говори за решение на истинските проблеми и предизвикателства в ИТ и изобщо в компютърните науки.

Коментар