SaaS лидер вижда края на Windows ерата

Марк Беньоф, изпълнителен директор на Salesforce.com, смята, че Windows 8 ще постави края на доминацията на операционната система на Microsoft.

Новата ОС, която излиза на масовия пазар на 26 октомври, „ще бъде краят на Windows”, заяви Беньоф в реч на клауд конференция в Манхатън.

И не защото Windows 8 ще е пълна катастрофа, а защото клауд компютингът и тенденцията всеки да ползва мобилни устройства превръщат РС-тата в отживелица, твърди мениджърът на една от водещите компании за SaaS услуги (софтуер като услуга).

„Windows 8 е гамбит – дали ИТ директорите да правят ъпгрейд или нещо друго? Хората ме питат дали ще отида към Windows 8 или не? Това не беше така с Windows 7”, казва Беньоф. „Чували сте за Windows 7 цикъл на ъпргейд, но няма да чуете за такъв при Windows 8”, допълва той.

Беньоф се позовава на разговор със CEO, чието име не съобщава. „Нейната цел е да се отърве от всички персонални компютри. Тя не вижда търсене на РС от страна на потребителите”. Вместо това, въпросният CEO-то се насочва към модела с мобилни устройства (BYOD), каквито са смартфоните и таблетите.

Все пак краят на PC ерата няма да настъпи толкова бързо, уточнява Беньоф. „Ние не сме напълно там… Не всичко е хетерогенен клиент, LTE(4G) и клауд, но аз мисля, че отиваме натам”.

Коментари по темата: „SaaS лидер вижда края на Windows ерата”

добавете коментар...

 1. gepi makafol

  Целия коментар е менте .

 2. админ

  Който за каквото иска ще си програмира, било за приложение на сървър или локално такова. Въпросът е от кое от двете ще вземат повече пари. От локалните приложенията парите идват на момента. Според мен от отдалечените приложения имат полза единствено големите корпорациите. Какво да каже чичко Беньоф 🙂

 3. Незапознат

  Zapoznat, да си чувал за Mac OS X?

 4. Zapoznat

  Пълни глупости…
  – Кога някой финанстист е ползвал счетоводен софтуер на таблет или мобилен телефон ?
  – Кога програмистите са писали софтуер на таблета или мобилния си телефон
  – Кога за сте играли някое RPG или култов FPS на таблета или мобилния си телефон
  – Кога графичен дизайнер е работил на таблет или мобилен телефон ?
  – Кога някой оператор и/или монтажист е обработвал видео на на таблет или мобилен телефон ?
  и много и много

 5. nikito_blend

  Доста прибързва.

Коментар