Skype обяви нова версия за Windows 8

По-опростен, по-бърз и по-красив е новият Skype за Windows 8. Разработчикът обяви версията дни преди официалното пускане на Windows 8 на масовия пазар.

VoIP приложението има собствена „жива плочка” в главното меню на системата, благодарение на което може да се пуска с един клик на мишката или с докосване на сензорния екран. На „плочката” могат да се показват пропуснатите позвънявания или съобщения, така че потребителите веднага да разбират кой се е опитвал да се свърже с тях.

На главната страница на Skype могат да се видят последните разговори, снимки на любимите контакти и общ списък. Забелязват се промени в панела за набиране на номера на стационарни и мобилни телефони. В него потребителите могат да проследяват своите позвънявания и баланс.

Приложението работи винаги във фонов режим в Windows 8. Дори ако потребителят е отворил друга програма, при получаване на ново съобщение или при изходящо позвъняване той ще види уведомяването в ъгъла на екрана.  

Новият Skype позволява видеоразговори в пълноекранен режим. Потребителите могат да общуват помежду си и едновременно да преглеждат уеб страници, снимки и карти.

Контактите в Skype се синхронизират с приложение People app, което е достъпно в Windows 8. Чрез него потребителите могат да извършват гласови и видео обаждания, както и да изпращат съобщения до избрани абонати на Skype.

Skype за Windows 8 ще излезе официално заедно с операционната система в петък, 26 октомври. Приложението ще бъде достъпно за сваляне в онлайн каталога Windows Store.

Коментар