Acer Aspire S7 – сензорен ултрабук с Windows 8

Acer България показа днес портфолио от продукти с Windows 8 – два таблета и серия ултрабуци под управление на новата операционна система.

Ултрабуците Acer Aspire S7 се предлагат в два размера – 13,3-инчов и 11,6-инчов, с еднакви възможности. И двата модела идват с лъскаво алуминиево шаси Unibody, което ги прави тънки и леки, но достатъчно здрави. Изваяният и бляскав Gorilla Glass 2 капак допълва изтънчения вид на 13,3-инчовия модел.

Aspire S7-392

Aspire S7-392 има лъскаво алуминиево шаси Unibody, което ги прави тънък, лек и здрав

И двата модела разполагат с 10-точков сензорен Full HD дисплей за детайлни изображения при гледане на филми и при игри, както и за по-плавно сензорно управление. Сензорното преживяване е подсилено с помощта на новия Acer Ring – принос на Acer към сензорната навигация, предназначен да осигури по-бързо сърфиране в интернет, възпроизвеждане на музика или разглеждане на снимки, видео и документи.

За споделяне на съдържание и екипна работа, 13,3-инчовият модел се отваря до пълно хоризонтално положение. Този ултрабук работи до 12 часа на батерия, докато 11,6-инчовият модел може да работи до 9 часа с едно зареждане. В двата модела е вградена иновативна Acer Twin Air охлаждаща система.

Acer Aspire S7 има клавиатура със светлинен сензор, която автоматично долавя промените в осветеността и регулира яркостта на подсветката. Тъчпадът на Acer е подобрен и това оказва влияние върху използваемостта, чувствителността, точността и общото усещане при докосване.

Двата модела разполагат с технология Acer Green Instant On за бързо зареждане и заспиване, както и с технология Acer Always Connect, която позволява на потребителите да се свързват с интернет и да имат достъп до своите данни почти моментално.

Коментар