Само 2 антивируса спират над 80% от заплахите

Само два антивирусни пакета успяват да блокират над 80% от известните експлойти, според изследване (PDF) на независимата компания NSS Labs. Тестът показва, че Kaspersky Internet Security 2012 спира 92,2% от заплахите, а Alwil Avast Pro Antivirus 7 блокира 81,9%.

След тях се нареждат Symantec Norton Internet Security 19 (74,1%), AVG Internet Security 2012 (73,3%), ESET Smart Security 5 (70,7%), Trend Micro Titanium Maximum Security 6 (69,8%), McAfee Internet Security 11 (65,5%) и Avira Internet Security 2012 (64.7%).

Microsoft Security Essentials блокира около половината експлойти, следван от F-Secure Agent 1.57 (44,8%), Norman Security Suite 9.00 (42,2%), Panda Internet Security 2012 (38,8%) и Total Defense Internet Security Suite version 8 (34,5%).

Според септемврийския доклад на анализаторската компания OPSWAT, в Северна Америка Microsoft контролира 27% от пазара на антивируси, следвана от Symantec (16%), Avast (11%) и AVG (10%).

Коментари по темата: „Само 2 антивируса спират над 80% от заплахите”

добавете коментар...

  1. мхм

    Ползвал съм КИС, както и много други антивирусни и мога да кажа че е най-доброто е именно Касперски. За съжаление е прекалено скъпа, аз не бих дал повече от 20лв на година за който и да е антивирус. Затова сега ползвам уиндоската антивирусна + зоун аларм и като напреднал юзер ми е напълно достатъчно.

  2. Kasper

    Много се шуми за Касперски напоследък, чак е съмнително нещо ?

  3. MNSP

    Ако NSS могат да продават класиране в изследвания на всеки желаещ, трябва да им признаем, че са големи бизнесмени. Уви, не смятам че това е така.

  4. :)

    Липсва само голям надпис "ПЛАТЕНА РЕКЛАМА"

  5. Todor

    Дрън, дрън.. Принципа на статистиката е отсяваш най-горните и най-долните и получаваш качество, тоест средния ценови клас.

  6. Гаврилов

    Ако Майкрософт плаща на NSS, както казва 🙂 , прави голяма грешка, защото това изследване ги слага мноооого назад

  7. :)

    Аз лично се радвам на успехите на руски компании в IT сектора. Намирам Yandex търсачката за поне толкова добра, колкото и Google.

    Това, което г-н Касперски прави, е да всяка страх и недоверие сред потребителите. Последните няколко месеца има изказвания за някакво едва ли не апокалиптично бъдеще на ИТ индустрията. А, истината е, че вируси винаги е имало, и винаги ще има. И нито една антивирусна не може да се справи с проблема. Прекалено много са 0-day exploits, и се оказва, че много често биват откривани (от доброжелатели, включително лаборатория Касперски) със закъснение от средно 260 дни. Имаше статия по въпорса в Slashdot.

    Друго, което очевидно е направил г-н Касперски, е да си плати за изследване на NSS Labs. Тези, както вече споменах, са ми добре известни с факта, че редовно нагласят изследвания в полза на Майкрософт.

    Относно Apple – превъзнасят се изключително много в рекламните си видеа, всеки път преоткриват новата версия или новия продукт 🙂 Определено е забавно човек да гледа Джони Айв да се превъзнася до самозабрава. Но, това което Apple НЕ правят е да НЕ плащат за нагласени рецензии (reviews) на продуктите си. Също така, не плащат на разни псевдо лаборатории да ги изкарат най-добрите в коя да е област (примерно най-бърза OS, най-бърз хардуер, най-сигурна OS … абе има за какво изследване да си платят, ако искат).

  8. MNSP

    Не е ли добре че една компания от нашия регион печели в конкуренция с най-големите имена в бранша на сигурността. Значи когато Епъл си прави маркетинг, се прехласваме, а сега защото е руска – аууу колко лошо…

  9. :)

    Да, очевидно г-н Касперски го е ударил на медийна игра. Не се спира да говори глупости, да дава интервюта, и в крайна сметка, да стресира хората. Сега излиза, че и неговия продукт е най-добрия.
    Тия NSS Labs за пореден път нагласят изследване. Чудя се дали въобще имат някакви реални изследвания.

  10. :-)

    Имаме го тоя касперски, не е спрял нищо до сега, обявил е някой от нормалните програми за опасни (включително word), за сметка на това забавя компа от 10 до 300 пъти – специално замервано със и без него как работят някой неща. Вярно не са секретарски компютри, а на разработчици, но все пак 300 пъти забавяне на някой неща ….

Коментар