Смартфон приложение учи децата колко важна е водата

Европейската комисия пусна софтуерно приложение по проблемите на околната среда, което може да бъде изтеглено от интернет за ползване с мобилни устройства на Apple или под управление на Android.

„Зое цопна във водата!” (Zoe Makes a Splash!) представлява интерактивна електронна книга с разкази, предназначена за деца на възраст между 7 и 11 години, която може да бъде изтеглена безплатно. Приложението разказва историята на две любопитни деца, които научават колко е важна водата за хората.

Историята се разказва от сладкодумна жаба, която ги предупреждава за последиците от замърсяването на водата и им показва как да го избегнат. Смешни анимации и интерактивни функции се редуват с по-сериозни образователни части, с помощта на които децата учат за хидроложкия цикъл и пречистването на водата.

На разположение е и онлайн версия на историята, включваща набор от материали за учителите, с помощта на които могат да организират в училище дейности, свързани с проекта. Приложението и неговата онлайн версия са на разположение на английски, френски, немски, испански, италиански и полски език.

„Зое цопна във водата!” е една от няколко инициативи, свързани с водата. В средата на ноември Комисията ще представи план за запазване на водните ресурси в Европа. Още няколко публикации по проблемите на околната среда са достъпни за деца – по-специално популярните истории на Том и Лила за деца на възраст между 5 и 7 години.

Даунлоуд:
Zoe Makes a Splash! за iOS
Zoe Makes a Splash! за Android

Коментар