По-възрастните предпочитат таблети

Собствениците на таблети по правило са по-възрастни от потребителите на смартфони, твърди проучване на Flurry. Освен това жените по-често ползват таблети, отколкото смартфони, по данни на анализаторската компания.

Средната възраст на притежателите на таблети е 34 години. Само една трета от потребителите са на възраст под 25 години. За сравнение, притежателите на смартфони имат средна възраст 30 години, като само 25% са над 34 години.

Това, че по-старшото поколение предпочита таблети, се вижда и от данните за възрастовия диапазон от 55 години нагоре. В тази категория таблети имат 17% от анкетираните, докато със смартфони разполагат едва 7%.

Резултатите по отношение на пол показват, че мъжете по-често ползват смартфони. Що се отнася до таблетите, там съотношението между двата пола е практически равно.

Проучването на Flurry обхваща над 30 милиона потребители. Компанията е анализирала 6 милиарда потребителски сесии от 500 милиона смарт устройства.

Установено е, че притежателите на таблети ползват по-често своите устройства вечер, в сравнение с потребителите на смартфони. Освен това таблетите се ползват повече за развлечение – в 67% от времето за игри, докато при смартфоните този показател е 39%.

Коментари по темата: „По-възрастните предпочитат таблети”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Хубаво, да направят проучване спрямо нивото на технически познания и образованието. Таблети и смартфони не могат да заменят настолните компютри, когато става въпрос за сериозна работа с изискванията и нуждите на по-грамотните технически хора.

Коментар