Новият Samsung Series 9 – рекордно тънък и лек

NP900X3D, ноутбук от второ поколение на премиум серията Series 9 на Samsung, излезе на българския пазар заедно с Windows 8. Моделът е изпълнен с монолитен алуминиев корпус, а всички компоненти са разработени за постигане на рекордно тънко и леко тяло.

Друга уникална черта на ноутбука е 13,3-инчовият антирефлексен дисплей, който е два пъти по-ярък от този на обикновените ноутбуци, подчертава Samsung. Екранът има висока резолюция 1600х900 пиксела, яркост 400 нита и 170 градуса вертикален и хоризонтален ъгъл на видимост. Яркостта се регулира автоматично в зависимост от околната осветеност и използваното от потребителя приложение.

NP900X3D разчита на процесор Intel Core i5 3317U, графична система Intel HD Graphics 4000, 4 GB системна памет и 128 GB SSD диск. Лаптопът тежи едва 1,13 кг и най-дебелата част на профила му е сведена до рекордните 13,2 мм. Сред софтуерните екстри към Windows 8 е мощният sPlayer за възпроизвеждане на множество мултимедийни формати, които не се поддържат от операционната система.

В допълнение, лаптопът идва със Samsung Fast Solutions, благодарение на които времето за пълно стартиране е сведено до 8,7 секунди, а излизането от спящ режим е мигновено – само за 1,4 секунди.

Големият мултитъч кликпад е със стъклено покритие и сензор за 3D изображения. Кликпадът поддържа множество жестове като задържане, приплъзване и завъртане с различен брой пръсти. Удобството на работа се допълва от автоматично регулиращата се подсветка на клавиатурата от островен тип. 

Коментар