iPad Mini не впечатли Уол Стрийт

Въпреки че хора по целия свят се редят на опашки за новия таблет iPad Mini на Apple, Уол Стрийт остана безразличен. Акциите на компанията претърпяха нов спад. Борсовата търговия затвори вчера на нива от $576,67 за акция, което е спад с $19,87, продължавайки низходящата тенденция от края на септември, отбелязва CNET.

Анализаторите очакват Apple да продаде от 800 000 до 1,5 милиона устройства iPad Mini този уикенд (вкл. петък), или колкото половината от продажбите в първия уикенд на iPad от трето поколение, който излезе миналата година по същото време.

iPad Mini бе пуснат на пазарите в 34 страни. Макар и очакванията да бяха по-малки, в сравнение с други продукти на Apple, тълпи от хора се наредиха пред магазините първи да си купят новия таблет.

Всички погледи бяха насочени към акциите на Apple по-рано тази седмица, когато фондовата борса възобнови работата си след двудневно затваряне, поради урагана Санди. В понеделник компанията обяви сериозни рокади в управлението, най-значимата от които е напускането на Скот Форстол, мениджър на проекта iOS.

Анализаторите на Уол Стрийт оцениха обаче факта, че главният дизайнер Джонатан Айв остава в компанията, като вече ще има разширени правомощия и за софтуера на Apple.

За една година акциите на Apple поскъпнаха с 40,81%, но в последните 30 дни цената им падна с 12,44%. Въпреки това много анализатори очакват акциите на компанията отново да тръгнат нагоре, достигайки $1111 за брой в следващите 12 месеца.

Коментар