Панаирът става логистичен център на китайския бизнес

Международен панаир Пловдив става логистичен център на китайския бизнес в България. Една от най-големите китайски компании – Space Idea International Exhibition Group от Шанхай, ще наеме две палати в панаирния комплекс, за да улесни и разшири достъпа на стоки от азиатската държава у нас, съобщи бизнесменът Георги Гергов в предаването „Свободна зона 032” на Нова българска телевизия . Предстои подписването на договор, заяви той.

„За деловите кръгове в Китай няма големи и малки пазари. Те използват всяка възможност, затова проявяват интерес и към България”, обясни Гергов. По негова покана делегация на Space Idea International Exhibition Group посети панаира на 13 септември т.г., когато започнаха активни преговори за съвместен бизнес между двете компании.

Можем да развием стабилно партньорство и дейност в сферата на търговията, туризма, деловите прояви и съвместно изграждане на изложбени павилиони в други държави, заяви тогава Лю Югуи, генерален директор на Space Idea International Exhibition Group. Преговорите с фирмата от Шанхай са част от програмата на панаира за улесняване на деловите контакти на България и Балканския полуостров с Китай, една от силните икономики по време на кризата, и за отваряне на път за китайски инвестиции в региона.

Перспективите за партньорство на българския бизнес с фирми от друга държава, незасегната от кризата – Турция, бяха обсъдени по време на посещението на турския министър на културата и туризма Ертугрул Гюнай в Международен панаир Пловдив. От там започна неговата официална визита у нас на 6 ноември.

„Той лично пожела да дойде в панаира и да се срещне с мен. Разбира се, това е чест за нас, но същественото е какво ще се случи по-нататък. Това е нещо, което България трябва да използва”, коментира Георги Гергов пред Нова българска телевизия. „Важното е, че с него бяха хора, които се занимават с туризъм и с панаирна индустрия, а това означава, че контактите ще се активизират”, допълни той.

Коментари по темата: „Панаирът става логистичен център на китайския бизнес”

добавете коментар...

  1. Бат Илия

    Не е най-добра идея да пренасяме политически теми в технически саит, но реакцията ти е малко закъсняла. Въпроса можеше да го зададеш на бившият "социален" президент Първанов чиято дясна ръка е Гергов.

  2. :)

    Георги Гергов – комунист заграбил държавно имущество на безценица сега цица милиони и е се води "бизнесмен"…ей такава ни е цялата оправия

Коментар