Практикер отвори онлайн магазин „направи си сам”

Търговската верига Практикер отвори онлайн магазин от типа „направи си сам”. 15% от артикулите, предлагани от компанията, вече са качени на сайта, разделени в пет категории – инструменти, строителство, баня, дом и градина, стана ясно на пресконференция в София.

„Това е най-големият „направи си сам” онлайн магазин в България и ни дава голямо конкурентно предимство”, заяви Eвелина Кирилова, маркетинг мениджър на Практикер България.

Сайтът поддържа възможности за филтриране по продукти и цена, както и ценови сравнения. При пазаруване онлайн клиентите могат да ползват и отстъпките, които им дават картите за лоялност, уточниха от компанията.

Към момента се поддържат плащания чрез банкови карти и банков превод, но не и с наложен падеж или през услуги като ePay.bg. Доставката на стоките се извършва от три компании – две куриерски и една транспортна за по-големи покупки.

До края на 2013 г. Практикер планира да въведе 10 000 артикула в онлайн магазина, което е 20% от всичките й стоки. Предвижда се и възможност за поръчка на артикули, които не са налични в магазина, но могат да се доставят от партньорите на Практикер. Компанията е амбицирана да осигури експресни доставки в рамките на 24 часа.

В плана на Практикер е залегнало също разширяване на търсенето по атрибути и марки, консултации по имейл и офериране на съпътстващи продукти – например при избор на плочки за баня, системата ще предлага и съответни фугиращи смеси, съобщи Йордан Мерачев, ИТ мениджър в Практикер България.

„Стартирахме проект в ниша с голям потенциал. През следващите месеци ще видим как се развиват нещата – дали клиентите ще проявяват само любопитство или ще пазаруват. В първите няколко дни имахме почти 30 000 посещения”, коментира Райнер Витка, управител на Практикер България.

Онлайн търговията е бързо развиващ се канал в Европа, като заема средно 8,8% дял от всички продажби. В България и Румъния този показател е 7,6%, съобщи Eвелина Кирилова.

„Очакваме при нас това да бъде допълнителен оборот, т.е. да достигнем до повече клиенти с модерен начин за пазаруване”, заяви Кирилова. Прогнозите на компанията се базират на онлайн магазините на Практикер в страни като Унгария, където делът на този канал е около 2% от общия оборот.

Ръководството на Практикер е постигнало съгласие с 30-те топ доставчици на веригата при избора на продукти в онлайн магазина. Много от тях ще се доставят директно от складовете на партньорите.

Онлайн магазинът стъпва изцяло на българска платформа – Summer Cart, разработена от Mirchev Ideas. Системата е пусната в кратки срокове с минимални доработки. Инвестицията възлиза на около 10 хиляди евро, съобщи Йордан Мерачев.

Коментари по темата: „Практикер отвори онлайн магазин „направи си сам””

добавете коментар...

  1. Вен

    Хубава идея, ама що толкоз грозен и нескопосан е тоя сайт?

  2. :)

    абсолютно си е ок сайта…най-после проумяха че ако ми трябва например бормашина, искам да потърся и да видя кво има преди да го купя…мина времето на 90те когато всеки палеше колата и беж по "веригите" и квото има се купува без значение.

  3. George

    Е страшен ви е сайта, нямам думи…
    Стъпва на възможно най-бъгавата платформа… Доволно грозен, бавен и лишен от всякаква идея за потребителско изживяване…

    Браво за ПР-а и успехи. Как знаете да си купувате мерцедеси и беемвета, но когато опре до това да си правите сайтове, все избирате Опел на старо – не знам…

  4. Mir4o

    Браво! До скоро на сайта им нямаше никаква информация за продуктите, които предлагат. Нищо! Колко пъти съм се чудел, дали продават конкретно нещо, и единствения начин е да отидеш на място в магазина. Добре, че са близо до Бриколаж, та да не се разкарваш напразно, ако при тях липсва.

  5. MNSP

    стига глупости, сайтът се визуализира еднакво добре във всички браузъри, сега го гледах – какви кусури му търсите, не мога да разбера

  6. ezo

    Сайта се визуализира коректно единствено с хром. През ИЕ9 и лисицата е тотална каша

  7. User до Doctora

    Нямах представа, че WebShop = "направи си сам" – много добре е написано в статията, а отгоре на всичко и не работи

  8. Doctora

    Явно обикаляш друг сайт, приятелю :)))
    Случва се понякога

  9. User

    Обиколих почти целия сайт, но нищо не намерих. Ако някой намери нещо – нека пусне линк-а

Коментар