Еском стана дистрибутор на WatchGuard

Производителят на ИТ секюрити решения WatchGuard стъпва на пазара у нас чрез дистрибуторски договор с Еском България, която ще развива марката у нас в качеството си на „value аddеd” дистрибутор, стана ясно на среща с медиите днес.


Майкъл Хаас (вляво) и Светлин Йорданов ще работят за налагане на решенията за ИТ сигурност на WatchGuard в България

Основна обща слабост в решенията за ИТ защита е тяхното управление и поддръжка, заяви Майкъл Хаас, директор продажби за ЕМЕА в WatchGuard Technologies. Чрез партньора си у нас компанията ще предложи хардуерни и виртуални решения за превенция и защита на различни нива срещу абонамент и пакет от услуги по избор на клиента.

„Този подход е еднакво добро решение за организации без ИТ отдел, както и за организации, които искат сами да управляват информационната си защита”, коментира Светлин Йорданов, управител на Eском България.

WatchGuard изгражда комплексни решения за сигурност на мрежи и съдържание. WatchGuard Extensible Threat Management (XTM и XTMv) са популярни мрежови решения, които обединяват защитна стена, VPN и услуги за сигурност. В продуктовото си портфолио компанията предлага новите инструменти Extensible Content Security (XCS и XCSv) – за сигурност на информацията, споделяна през електронна поща и интернет.

WatchGuard стъпва смело на нашия пазар – смята, че тук няма конкурент с достатъчно атрактивно послание към клиентите.

„Може би малко сме закъснели с навлизане на българския пазар. Държим да предлагаме продукти, които са приспособими към клиентите. Наясно сме, че българският пазар е ценово чувствителен, затова формулираме едно добро съотношение между услуга и цена”, подчерта Майкъл Хаас.

WatchGuard е частна компания, основана през 1996 година, със седалище в Сиатъл, САЩ. В нея работят близо 400 служители. Компанията разчита на 15 000 партньорства в 120 държави. По данни на Info Tech, до миналата година WatchGuard е лидер по ръст в 17 последователни тримесечия, със 600 000 пласирани устройства за бизнес потребители по цял свят.

Коментар